Beach Pull is een groots tractor pulling evenement dat eenmaal per jaar in Putten gehouden wordt. Tractor pulling is een motorische sport waarin de meest krachtige machines met elkaar de strijd aangaan om een sleepwagen over een zover mogelijke afstand te verplaatsen. De deelnemers zijn zeer professioneel met hun sport bezig.

Binnen de NTTO (de Nederlandse Truck en Tractor pulling Organisatie) rijden de tractoren in verschillende klassen met indelingen naar gewicht en vermogen. Deelnemers moeten voldoen aan de voor die specifieke klasse geldende regels en technische eisen c.q. beperkingen.
Lees op de subpagina's een korte uitleg van een aantal klassen die tijdens de Total Agri Beach Pull aan de start verschijnen. Voor alle klassen geldt dat het maximale startgewicht inclusief alle motor-vloeistoffen én de rijder is.

U kunt deze krachtpatsers bewonderen in het rennerskwartier dat voor het publiek vrij toegankelijk is. Daar kunt u rechtstreeks uw vragen aan de teamleden stellen. Zij zullen u met enthousiasme antwoorden.
Wij willen u wel even waarschuwen: een bezoek aan een wedstrijd van deze ultieme vorm van motorsport kan een verslavende werking hebben! (vraag maar aan een van die aanwezige teamleden).
De organisatoren van Stichting Beach Pull Putten steken veel tijd en energie in het organiseren van dit internationale evenement en een professioneel georganiseerde wedstrijd die, in alle opzichten, tot de beste tractor pulling evenementen van Europa gerekend mag worden.

Unieke wedstrijdlocatie
Beach Pull houdt haar 18e wedstrijdweekend op vrijdag 13 juli en zaterdag 14 juli op het evenemententerrein Nulde/Horst in Putten. Dit terrein is direct gelegen naast afslag nr. 10 (Nulde) van de A28. Adres: Strandboulevard, 3882 RN Putten. Bij het 5 hectare grote evenemententerrein zijn veel verharde parkeerplaatsen aanwezig en zowel een camping als een hotel liggen op loopafstand van deze unieke wedstrijdlocatie!

Additional information